Zobacz miejsce, gdzie mieści się rodzinna palarnia kawy Asteria

2021-03-04

Miłośnik kawy espresso może nie docenić uroki kawy po turecku, a także entuzjaści mocnych ziemistych indyjskich kaw nie padną z wrażenia po zasmakowaniu etiopskich przysmaków. Zakres pojedynczej plantacji i jakości kawy jest znacznie bardziej ważna niż jej ilość. W ramach prezentu możliwa jest degustacja jednego rodzaju kawy, przygotowanej na trzy sposoby, bądź degustacja trzech rodzajów kawy przygotowanych jednym sposobem. Zobacz miejsce, gdzie mieści się rodzinna palarnia kawy Asteria! Czy palarnia kawy w Krakowie to odpowiednie miejsce na prezent? Dzięki ponad 7 lat prowadzenia palarni kawy zebraliśmy doświadczenie dzięki któremu wiemy jak należy palić kawę, aby wydobyć z niej pełnię słodyczy, owocowości. Rosnąca fala miłośników kawy, kofeiny i maniaków wymaga od dostawców kawy podwójnej pracy. Takich też dat się spodziewajcie, kawy nie starszej niż tydzień od wypalenia. Będzie także o wpływie mleka na ogólny smak kawy oraz na pewno dowiecie się, jakie kawy i jakie mieszanki kaw będą dawały najlepsze efekty w połączeniach z mlekiem. To głównie kawy z Keni oraz rzadkie mikroloty. Staramy się tak zarządzać produkcją aby nasze kawy i mieszanki nie leżały na półkach dłużej niż 2 tygodnie. Od 10 lat współpracujemy z niewielką włoską manufakturą produkującą ekspresy do kawy marki. Nasze jasno palone kawy zachwycą Cię swoją delikatnością oraz pełnią smaku. Jakościowe plantacyjne kawy mają niższą zawartość kofeiny i są zdrowsze. Wszystkie kawy będą dostępne jako single origin espresso i jako kawy do metod przelewowych. Jeśli kofeina w ziarnach kawy zabiera mniej miejsca, więcej zostaje dla innych substancji, na przykład, nienasyconych kwasów tłuszczowych lub olejów lipidowych. Żeby przyjemność picia kawy była jeszcze większa! Oferujemy przygotowanie kawy pod indywidualnymi markami. Przy okazji można zrobić zakupy korzystając z rad jaki rodzaj kawy będzie najlepszy do sposobu jej parzenia. Obie kawy palimy w naszej palarni kawy w stopniu średnim, aby znaleźć idealny balans między smakami karmelu, gorzkiej czekolady z bardzo delikatną kwasowością. Wszystkie kawy single origin, zarówno pod ciśnienie jak i kawy przelewowe są wypalane dwa razy w tygodniu, w poniedziałki i czwartki. Jeżeli jeszcze nie macie ulubionego rodzaju kawy - być może dzięki pasjonującej wycieczce, połączonej z degustacją, odkryjecie swój ulubiony smak. Wszystkie ekspresy do kawy sprowadzane przez nas do Polski są w fabryce przygotowywane specjalnie dla CRS, tzn dławione wg naszych wytycznych, w celu znacznej poprawy stabilności temperaturowej.